Telemarksvegen

Telemarksvegen

Telemarksvegen – Rv 41 slynger seg vakkert gjennom Sørlandet til indre Telemark, fra Kristiansand gjennom Birkenes, Froland, Åmli, Nissedal og Kviteseid. Telemarksvegen byr 180 km av det ekte Norge. Naturen er mangfoldig og flott med sine salte svaberg, grønne heier, fiskerike vann, vakre fosser og steile fjellvegger. Som en smakebit av Sørlandet og Telemark på vei til fjordene, på vei fra Oslo til Kristiansand eller som en del av en rundtur.


Riksvei 41 er en av flere hovedveier mellom Sørlandet og Telemark. Den går drøyt 170 km fra Timenes i Kristiansand til Brunkeberg i Kviteseid, og på strekningen er den i tillegg innom kommunene Birkenes, Froland, Åmli og Nissedal. Veien går gjennom mye vakker natur, og reiselivsnæringen i regionen markedsfører den som Telemarksveien. Som et ledd i dette er det satt opp åtte grupper med såkalte Telemarksstaver, som markører langs ruten. Disse har ulike symboler med tilknytning til historiske elementer fra området


I sør starter Telemarksvegen i Kristiansand, og i nord starter den ved Brunkeberg på E34 nær Morgedal; skisportens vogge.


En spennende rundtur for dere med barn vil være å knytte Telemarksvegen til kystveien, så dere får med dere både Dyreparken og Bø Sommarland.


En perfekt som variasjon til kulturminner og tradisjonelle friluftsaktiviteter. Friluftsaktivitetene spenner over hele bredden fra rolige fisketurer i gode fiskevann til fysiske utfordringer med klatring i fjellveggen og terrengsykling, toppturer til fots eller padling i vann og vassdrag. Sykler og kanoer kan leies og turkart med merkede løyper for fotturister kan kjøpes underveis.


En tur med veteranbåten på Nisservann eller med båt gjennom Telemarkskanalen og 18 sluser er gode opplevelser av det rolige slaget.


Egen brosjyre, samt informasjonstavler underveis.

Telemarksvegen er en opplevelsesrute fra Kristiansand til Morgedal langs riksvei 41.


Tlf: +47 415 90 501

Copyright @ telemarksporten.no